Bugun...
Reklam
Reklam


Fırtına seraları yıktı
Alanya’da gece yaşanan şiddetli fırtına tarım alanlarını, ağaçları ve işyerlerinin cam ve tabelalarına zarar verdi. Alanya’nın doğu bölgesinde 45 çiftçinin 185 dönüm arazisi hasar gördü.

+ -

Alanya’da yer yer saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle tarım alanlarında ciddi hasarlar oluştu. Sera örtüleri fırtına sebebiyle yırtıldı, demirler eğildi ve ağaçlar köklendi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, gün boyu arazide zarar gören tarım alanlarını teknik personeli ile birlikte inceledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışmasına başladı.
45 ÇİFTÇİ ZARARDA
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yaptıkları inceleme ve başvurulara göre Yaylalı, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve İspatlı’da 45 çiftinin 185 dönüm muz serasının zarar gördüğünü söyledi. Göktepe, bir kez daha TARSİM sigortasının önemine dikkat çekti ve tahmini zararın 8 milyon 235 bin TL olduğunu ifade etti.
GÜNEŞ PANELLERİNİ SÖKTÜ
Fırtınanın şiddetine Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir evin çatısında bulunan güneş panelleri de dayanamadı. Fırtına güneş panellerini çatıdan söktü.
VİTRİN CAMLARI KIRILDI
Fırtına ilçe merkezinde bazı işyerlerinin tabelası yerinden söküp vitrin camlarını kırdı. İşletme sahipleri kırık camları temizledikten sonra camcılar vinç yardımı ile vitrin camlarını taktı.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON HABER YORUMLARI
YUKARI